در این نوشتار در باره ویزای شینگن ، مدارک لازم برای ویزای شینگن ، شرایط گرفتن ویزای شینگن ، کشورهای عضو ویزای شینگن ، فرم درخواست ویزای شینگن ، هزینه ویزای شینگن ، و هر آن چه لازم دارید در باره ویزای شینگن بدانید بحث می شود.

ویزای شینگن چیست؟دلایل ریجکت شدن و رفع ریجکتی ویزای شینگن

چگونه ویزای شینگن بگیرم؟ + نحوه رفع ریجکتی ویزای شنگن در ایرناک چگونه ویزای شینگن بگیرم؟ + نحوه رفع ریجکتی ویزای شنگن در ایرناک شما میتوانید با ویزای شینگن اروپا به تمامی کشورهای عضو پیمان اروپا سفر نمایید. بسیاری از ایرانیان رویای سفر به اروپا را در سر دارند. برای سفر به کشورهای اروپایی اخذ ویزا الزامی است. برای گرفتن ویزای اتحادیه اروپا بهتر است از طریق محدوده شنگن اقدام کنید. در صورتی که ویزای شینگن داشته باشید بقیه کشورهای اتحادیه اروپا نظیر سوئیس به راحتی به شما ویزا خواهند داد.

اروپا از نظر ویزا گرفتن برای ایرانی ها به سه منطقه بریتانیا، منطقه شنگن(آلمان، اتریش، اسپانیا، ایسلند، ایتالیا، بلژیک، پرتغال، دانمارک، سوئد، فرانسه، فنلاند، لوکزامبورگ، نروژ، هلند ، یونان) و کشورهای اتحادیه و اروپا شرقی تقسیم می شود. گرفتن ویزای بریتانیا با پاسپورت ایرانی نسبتا ساده است فقط کافی است بتوانید ثابت کنید قدرت پرداخت هزینه های سفر و قصد برگشت به ایران را دارید. در صورتی که دعوت نامه از کسی در انگلیس داشته باشید خود به خود فرد دعوت کننده تعهد برگشت شما به ایران را به عهده می گیرد .

در این نوشتار در باره ویزای شینگن ، مدارک لازم برای ویزای شینگن ، شرایط گرفتن ویزای شینگن ، کشورهای عضو ویزای شینگن ، فرم درخواست ویزای شینگن ، هزینه ویزای شینگن ، و هر آن چه لازم دارید در باره ویزای شینگن بدانید بحث می شود.

آنچه باید در مورد ویزای شینگن بدانیم

شما میتوانید با ویزای شینگن اروپا به تمامی کشورهای عضو پیمان اروپا سفر نمایید

ویزای شینگن چیست ؟

ویزای شینگن سندی است که برای سفر به/دیدار از کشورهای منطقه شینگن از جانب مقامات مربوطه برای شخص متقاضی صادر می شود. در زیر یک نمونه از تصویر ویزای شینگن را می بینید.

آنچه باید در مورد ویزای شینگن بدانیم

ویزای شینگن شامل 26 کشور است

منطقه ی شینگن شامل 26 کشور است که با یکدیگر توافق کرده اند شهروندان شان آزادانه و مانند یک کشور واحد در سراسر آن مسافرت کنند. از میان 26 کشور متعهد به توافق نامه یا پیمان شینگن، 22 کشور عضو اتحادیه ی اروپا و 4 کشور عضو انجمن تجارت آزاد اروپا (EFTA) هستند.

منطقه ی شینگن اکثریت کشورهای اروپایی را به جز بریتانیا و کشورهایی نظیر رومانی، بلغارستان، کرواسی، قبرس و ایرلند در بر می گیرد، که به زودی این کشورها نیز عضو شینگن خواهند شد. با این حال، کشورهایی نظیر نروژ، ایسلند، سوییس، و لیختن اشتاین عضو اتحادیه ی اروپا نیستند، ولی جزء کشورهای منطقه شینگن هستند و از مزیت مسافرت آزاد در این منطقه بهره مندند.

کشورهای عضو شینگن

در ادامه فهرست کشورهای عضو ویزای شینگن یا به عبارتی لیست کشورهای شینگن را ملاحظه می فرمایید.

  • اتریش
  • بلژیک
  • جمهوری چک
  • دانمارک
  • استونی
  • فنلاند
  • فرانسه
  • آلمان
  • یونان
  • مجارستان
  • ایسلند
  • ایتالیا
  • لتونی
  • لیتوانی
  • لوکزامبورگ
  • مالت
  • هلند
  • نروژ
  • لهستان
  • پرتغال
  • اسلواکی
  • اسلوونی
  • اسپانیا
  • سوئد
  • سوییس
  • لیختن اشتاین
چه کسانی به ویزای شینگن نیاز دارند؟

شهروندان کشورهای غیر عضو شینگن برای ورود به قلمروی شینگن الزاما به ویزای شینگن نیاز دارند. هرچند، موارد استثنائی نیز برای این قانون وجود دارد:زیرا برخی از کشورهایی که عضو پیمان شینگن نیستند، هم چنان می توانند بدون ویزا به قلمروی شینگن وارد شوند.

مدارک لازم برای ویزای شنگن

به منظور سفر به یک یا چند کشور حوزه ی شینگن، طبق آن چه پیش تر گفته شد، باید با مراجعه به سفارت/کنسولگری های معین درخواست ویزای شینگن نمود. هرچند، مانند نحوه ی درخواست ویزا از هر کشور دیگر، داشتن برخی شرایط خاص برای پیگیری درخواست الزامی است. نسخه ی واحد از اسناد مورد نیاز به همراه برخی اطلاعات اضافه به شکل مبسوط در بخش مدارک لازم برای ویزای شینگن توضیح داده و فهرست شده اند. شما هم چنین در این پیوند و پیوندهای مربوط به سفارت خانه ها ی کشورهای عضو شینگن می توانید که در بالا آمد می توانید با شرایط اخذ ویزای شینگن آشنا شوید.

هم چنین فرم درخواست ویزای شینگن یک سند رایگان است که می توانید از داخل این پرانتز دانلود ( فرم درخواست ویزای شینگن ) کنید یا با مراجعه به ابر پیوندهای بالا مستقیما از وب گاه های سفارت خانه های کشورهای عضو شینگن دریافت کنید.

انواع ویزای شینگن

بر اساس ماهیت/اهداف سفر، انواع ویزای شینگن وجود دارد که از جانب سفارت/کنسولگری های معین صادر می شوند.

1. ویزای عادی شینگن (USV)

ویزای عادی شینگن به مثابه ی روادید یکی از کشورهای عضو منطقه ی شینگن برای حمل ونقل یا اقامت در منطقه ی مورد نظر است که برای مدت زمانی خاص و حداکثر تا 90 روز در هر دوره ی شش ماهه اعتبار دارد که از تاریخ ورود شخص به منطقه ی شینگن آغاز می شود. با توجه به اهداف سفر، ویزای عادی شینگن به سه دسته ی “ A ” ، “ B ” ، و “ C ” تقسیم می شود.

2. ویزای معتبر در منطقه ی محدود (LTV)

این نوع از ویزا به شما اجازه می دهد فقط به کشور صادرکننده ی ویزای شینگن یا در برخی موارد، به کشورهای دیگری از منطقه ی شینگن سفر کنید که نام ها آنها به صورت خاص هنگام درخواست ویزا ذکر شده باشند. به غیر از کشورهایی که نام شان هنگام درخواست ویزا ذکر شده اند، این گونه ی خاص ویزا برای سفر به کشورهای دیگر عضو شینگن که نامی از آنها برده نشده اند، معتبر نیست.

3. ویزای ملی

ویزای ملی دسته ی “D ” به افرادی اعطا می شود که برای تحصیل، کار یا اقامت دائم وارد یکی از کشورهای شینگن شوند. البته ویزای ملی به افرادی اعطا می شود که قصد دارند در دوره ی زمانی خاص یا با هدفی مشخص در یکی از کشورهای شینگن اقامت کنند که پس از پایان دوره ی مشخص باید به کشورشان بازگردند.

آنچه باید در مورد ویزای شینگن بدانیم

به منظور سفر به یک یا چند کشور حوزه ی شینگن اخذ ویزای شینگن ضروری است

هزینه ویزای شینگن

هنگام درخواست ویزا، هر یک از درخواست کنندگان ملزم به پرداخت هزینه ی غیرقابل استرداد برای ویزا هستند. هزینه ویزای شینگن بسته به نوع ویزا، سن درخواست کننده و برخی موارد دیگر متفاوت است.

هزینه ویزای شینگن به طور معمول (به یورو)

  • ویزای ترانزیت فرودگاهی 60.00 یورو
  • ویزا برای اقامت کوتاه، کم تر از 90 روز 60.00 یورو
  • ویزا برای اقامت طولانی، بیش از 90 روز 99.00 یورو
بیمه مسافرتی ویزای شینگن

شهروندان کشورهایی که برای ورود به منطقه ی شینگن ملزم به دریافت ویزا هستند، چه به صورت فردی یا گروهی یا توریستی، و چه با هدف کسب و کار ملزم به خرید بیمه مسافرتی هستند که تمام روزهای اقامت شان را در منطقه ی شینگن پوشش دهد.

این بیمه باید در سراسر قلمروی کشورهای عضو شینگن معتبر باشد و تمام دوره ی زمانی را که شخص قصد اقامت یا عبور از این منطقه را دارد، پوشش دهد. حداقل پوشش باید 30،000 یورو باشد!

پرسش و پاسخ های متداول درباره ویزای شینگن :

بعد از صدور ویزا، چه مدت می توانم در منطقه ی شینگن اقامت داشته باشم؟

با توجه به نوع ویزایی که از جانب سفارت/ کنسولگری مشخص در هر یک از کشورهای عضو شینگن صادر می شود، بر اساس ماهیت سفر و دیگر مقتضیات مربوطه محدودیت های مختلفی برای هر ویزای خاص اعمال می شود. با این حال، متداول ترین نوع ویزایی که به مسافران اعطا می شود در هر دوره ی شش ماهه تا حداکثر 90 روز بعد از تاریخ ورود اعتبار دارد.

در چه صورت اجازه دارم برای ویزای شینگن درخواست بدهم؟

گرفتن ویزای شینگن مثل هر ویزای دیگری شرایط خاصی را می طلبد. هر آدمی اجازه دارد برای ویزای شینگن درخواست بدهد، به شرطی که بتواند تمام مدارک مورد نیاز را به ترتیب ارائه کند و برای نگهداری از خود در طول اقامت اش در منطقه ی شینگن استطاعت مالی داشته باشد.

ویزای عادی شینگن چیست؟

با توجه به اهداف سفر، ویزای عادی شینگن به سه دسته ی “ A ” ، “ B ” ، و “ C ” تقسیم می شود.

  • دسته ی “ A ” به ویزای ترانزیت فرودگاهی گفته می شود که به دارنده ی آن اجازه می دهد بدون وارد شدن به کشورهای منطقه ی شینگن، تنها در محدوده ی بین المللی فرودگاه های این کشورها تردد کند. ویزای ترانزیت فرودگاهی برای افرادی الزامی است که از یک کشور غیر شینگن به کشور غیر شینگن دیگر مسافرت می کنند و باید در یکی از فرودگاه های کشورهای عضو شینگن هواپیمای شان را عوض کنند.
  • دسته ی “B” به ویزای ترانزیتی گفته می شود که به دارنده ی آن اجازه می دهد ظرف حداکثر پنج روز با وسیله ی نقلیه ی شخصی، اتوبوس، یا هواپیمای شخصی به مقصد یک کشور غیر شینگن از منطقه ی شینگن عبور کند.
  • دسته ی “C” به ویزای کوتاه مدتی گفته می شود که به دارنده ی آن اجازه می دهد بسته به مدت اعتبار ویزای اش، دوره ی زمانی معینی را در کشورهای عضو شینگن اقامت کند.

بلیط اینترنتی پرواز ( برنامه اینترتنی سفر پرواز ) برای درخواست ویزا چیست؟

بلیط اینترنتی پرواز سند پذیرفته شده ای در مورد برنامه ی زمانی یک پرواز خاص است که به صورت آنلاین قابل تایید است.


چرا ویزای شینگن ریجکت میشود؟ راه رفع ریجکتی چیست؟

بسیاری از متقاضیان سفر به اروپا پس از دریافت نامه ریجکتی به دنبال دلیل رد شدن ویزای شینگن خود هستند. در برخی موارد با توجه به سابقه سفر مناسب و یا تمکن مالی کافی و حتی برنامه سفر درست، بازهم درخواست ویزای شینگن توسط سفارت مدنظر رد می شود.

چرا ویزای شینگن ریجکت میشود؟ راه رفع ریجکتی چیست؟

علل reject شدن ویزای شینگن

در بیش از 90 درصد ریجکتی های شینگن و در شرایطی که تمامی مدارک ارائه شده به سفارت ظاهراً مشکلی ندارند، تردید افسر پرونده دایر بر احتمال ماندن متقاضی در اروپا پس از پایان برنامه سفر ارائه شده و اعتبار ویزا، اصلی ترین عامل ریجکت ویزای شینگن است. در پی مهم ترین دلایل رد ویزای شینگن را که باعث تردید آفسیر پرونده میشود را بیان میکنیم:

۱- قانع نشدن آفیسر پرونده دلیل اصلی رد شدن ویزا

بنابر اعلام وب سایت رسمی حوزه شینگن شاید مهم‌ترین دلیل قانع نشدن آفیسر پرونده در خصوص دلایل سفر و یا قطعی بودن بازگشت متقاضی به کشور مبدأ پیش از پایان اعتبار ویزا باشد. در بیش از ۹۰ درصد ریجکتی‌های شینگن و در شرایطی که تمامی مدارک ارائه‌شده به سفارت ظاهراً مشکلی ندارند، تردید افسر پرونده دایر بر احتمال ماندن متقاضی در اروپا پس از پایان برنامه سفر ارائه‌شده و اعتبار ویزا، اصلی‌ترین عامل ریجکت ویزای شینگن است. در پی مهم‌ترین دلایل رد ویزای شینگن را به ترتیب اهمیت بررسی خواهیم کرد.

۲- ارائه توضیحات ناکافی در خصوص هدف و نحوه اقامت

همان‌طور که اشاره شد یکی از مهم‌ترین و رایج‌ترین دلایل رد شدن ویزای شینگن ارائه توضیحات ناکافی و قانع‌کننده در خصوص هدف، شرایط و نحوه اقامت برنامه‌ریزی‌شده است. درواقع متقاضی سفر به اروپا باید بتواند با ارائه اسناد و مدارکی متقن در رابطه با هدف از سفر، برنامه سفر و وضعیت مالی و شغلی خود آفیسر پرونده را به این جمع‌بندی برساند که دلیل سفر همان است که ارائه‌شده.

۳- دلایل اثبات بازگشت متقاضی به کشور مبدأ

اگر متقاضی بتواند با ارائه مدارکی همچون سند ملکی، نامه اشتغال به کار، روزنامه رسمی و پیوندهای قوی خانوادگی در کشور مبدأ این اطمینان را ایجاد کند که پس از پایان برنامه سفر به کشور خود بازخواهد گشت، احتمال ریجکت ویزای شینگن وی تا حدود بسیار زیادی کاهش خواهد یافت.

۴- ارائه برنامه سفر مبهم

بر اساس قوانین شینگن برای درخواست ویزای شینگن برنامه سفر تعیین‌کننده سفارتی خواهد بود که متقاضی می‌بایست از طریق آن برای اخذ ویزا اقدام نماید. اگر برای مثال قصد سفر به فرانسه را دارید نمی‌توانید از سفارت آلمان برای وقت سفارت و دریافت ویزای شینگن اقدام نمایید، هرچند کشور آلمان نیز عضو اتحادیه اروپا و عضو پیمان شینگن باشد. یا حتی اگر در برنامه سفر ۶ روزه خود علاوه بر فرانسه می‌خواهید برای مثال ۲ یا حتی ۳ روز هم در آلمان اقامت داشته باشید (ورود به اروپا از طریق فرانسه) بازهم درخواست وقت سفارت باید از طریق سفارت فرانسه صورت گیرد.

بنابراین اقدام از طریق سفارت اشتباه، ارائه ندادن محل اقامت (برای تمامی شب‌هایی که در منطقه شینگن خواهید بود) و ارائه ندادن رزرو بلیط همگی در زیرمجموعه برنامه سفر مبهم قرارگرفته و به‌راحتی به ریجکت ویزای شینگن خواهند انجامید.

۵- فقدان و یا ناکافی بودن مدارک مالی لازم برای تأمین هزینه‌های سفر

یکی دیگر از مهم‌ترین دلایلی که می‌تواند به‌سادگی به ریجکت ویزای شینگن بیانجامد، نبود مدارک کافی مالی برای پوشش هزینه‌های سفر به اروپا است. به این منظور هر متقاضی به‌صورت مجزا یا سرپرست خانواده به نمایندگی از تمامی اعضا می‌بایست گزارش گردش مالی کافی و مربوط به بیش از یک ماه گذشته ارائه دهد. همچنین موجودی فعلی حساب متقاضی نیز یکی دیگر از مواردی است که مورد توجه افسر پرونده قرار خواهد گرفت.

۶- ارائه ندادن مدارک اقامت و یا مدارک متناقض

متأسفانه بسیاری از کارگزاران اخذ ویزای شینگن با وعده‌هایی صوری و با انگیزه‌هایی صرفاً سودجویانه مدارک اقامت جعلی در پرونده متقاضی قرار می‌دهند تا بدین ترتیب در هزینه‌های اخذ ویزا به‌ اصطلاح صرفه‌جویی کنند. برای مثال اگر آفیسر پرونده شک کند مدارک رزرو هتل، رزرو بلیط (حتی بلیط پروازهای بین‌شهری در اروپا و منطبق بر برنامه سفر) و فیش‌های پیش‌پرداخت تور مسافرتی متناقض و حتی مبهم است به‌راحتی می‌تواند درخواست ویزا را رد کند.

۷- فعالیت‌های مجرمانه درگذشته یا حال حاضر

هرگونه سابقه کیفری (حتی کوچک) در گذشته و یا فعالیت‌های مجرمانه فعلی به‌طور قطع به ریجکت ویزای شینگن خواهد انجامید. درواقع برای افسر پرونده بسیار مهم خواهد بود فردی که برای سفری توریستی به اروپا سفر می‌کند، به قوانین و استانداردهای زندگی اروپایی احترام گذاشته و به آن‌ها پایبند باشد.

۸- پاسپورت مخدوش، آسیب‌دیده و یا نامعتبر

گذرنامه یکی از مهم‌ترین مدارکی است که برای اخذ ویزا به سفارت تحویل داده می‌شود. بنابراین اگر پاسپورت شما مخدوش و یا حتی جلد رو آن آسیب‌دیده باشد احتمال ریجکت ویزای شینگن وجود داد. در مواردی حتی خود متقاضی خبر ندارد که صفحه‌ای از پاسپورت وی گم شده است و پس از بررسی‌های انجام‌شده در سفارت متوجه این موضوع می‌شود. زمانی که کار از کار گذشته است. همچنین پاسپورتی که کمتر از ۶ ماه (برای برخی سفارت‌ها کمتر از ۳ ماه) از اعتبار آن باقی‌مانده باشد و یا دست‌کم ۲ صفحه خالی در آن نباشد، امکان دارد مسئول پرونده را به رد ویزای شینگن سوق دهد.

۹- ارائه مدارک جعلی

هرگونه مدرک جعلی حتی یک برگ نیز بدون تردید به ریجکت ویزای شینگن خواهد انجامید. به‌هیچ‌وجه و تحت هیچ شرایطی سعی نکنید با ارائه مدارک جعلی برای ویزای شینگن اقدام کنید. سفارت‌های اروپایی با مدارک جعلی به سخت‌ترین شکل ممکن برخورد می‌کنند و در مواقعی حتی با ثبت تخلف صورت گرفته در پرونده نه تنها در درخواست بعدی متقاضی نیز سخت‌گیری بسیاری را در قبال آن پرونده اعمال خواهند کرد بلکه با قرار گرفتن پرونده مذکور در سیستم یکپارچه سفارت‌های اروپایی باقی سفارت‌خانه ها هم در جریان تخلف صورت گرفته قرار خواهند گرفت.

۱۰- سایر عوامل

علاوه بر موارد اشاره‌شده در بالا که مهم‌ترین و شایع‌ترین دلایل ریجکت ویزای شینگن محسوب می‌شوند مواردی دیگر همچون سن (زیر ۳۰ سال و مجرد)، حساب‌سازی بانکی، دعوت‌نامه، سابقه سفر ضعیف و نامه مرجع نامعتبر را نیز می‌توان از موارد دیگری دانست که در رد ویزای شینگن تأثیرگذار خواهند بود.


مراحل رفع ریجکتی ویزای شینگن

بند (3)23 توافقنامه شینگن به صراحت اعلام می دارد تمامی افرادی که با رد ویزای شینگن مواجه شده اند این حق را خواهند داشت تا به این رأی اعتراض کنند و همان طور که اشاره شد نگارش دقیق و اصولی نامه اعتراض به رد ویزای شینگن تنها راه موجود است.

چگونه reject شدن ویزای شینگن را رفع کنیم؟

چگونه reject شدن ویزای شینگن را رفع کنیم؟

برای این منظور ابتدا نامه ریجکتی ارسال شده از سفارت را به دقت مطالعه کنید تا از دلیل و یا دلایل ارائه شده برای ریجکت ویزای شینگن خود مطلع شوید. سپس اگر مطمئن هستید مدارکی که برای دریافت ویزا به سفارت ارائه داده اید درست بوده اند و دلایل اشاره شده برای رد درخواست شما را پوشش می دهند با توضیح مجدد آن ها در نامه اعتراض و برجسته کردن آن ها برای تغییر رأی صادرشده اقدام کنید. این نامه تنها شانس شما برای تغییر ریجکت ویزای شینگن است پس حتماً پیش از نگارش آن با کارشناسان ویزای شینگن مشورت کنید.

نامه اعتراض به ریجکت ویزای شینگن چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟

مواردی که باید در نگارش نامه اعتراض به ریجکت ویزای شینگن رعایت شوند به شرح زیر هستند:

  • اطلاعات فردی: شامل نام، نام خانوادگی، تاریخ و محل تولد، شماره پاسپورت، آدرس پست و ایمیل
  • تاریخ ریجکت ویزای شینگن: که باید در ابتدای نامه و بعد از درج اطلاعات شخصی قید شود
  • دلیل رد ویزای شینگن:که باید صراحتاً و دقیقاً همان موردی باشد که در نامه ریجکتی سفارت آمده
  • دلایل و توضیحات شما در خصوص بروز اشتباه در ریجکت ویزای شینگن: درواقع مهم ترین بخش نامه اعتراض به ریجکت ویزای شینگن است. در این بخش باید با ارائه دلایل، توضیحات و یا مدارک لازم توضیح دهید چرا رد درخواست شما اشتباه بوده و چرا باید با بررسی مجدد پذیرفته شود.
بازدید : 274 بار
چگونه ویزای شینگن بگیرم؟ + نحوه رفع ریجکتی ویزای شنگن
5.0
out of
5
(
2
) votes

نوشتن نظرات

توجه : ارسال پیام های توهین آمیز به هر شکل و با هر ادبیاتی دور از فرهنگ ایرانی ما است لذا از ارسال اینگونه پیام ها جدا خودداری فرمایید.


تصویر امنیتی